La Ferme de Penquelen

Bretagne, Scaër

★

Beoordeeld met een 9.6

(30 Beoordelingen)

Even simpeler leven bij Clara en Cyrille

Ontdek La Ferme de Penquelen in Bretagne, Scaër. Deze biologische melkveehouderij wordt beheerd door Cyrille en Clara. Ze hebben een kudde van 30 melkkoeien, varkens, schapen, kippen, eenden, geiten, ezels, katten en konijnen. De Tenthuisjes liggen aan de rand van het terrein, in de schaduw van de bomen, met uitzicht op het weiland waar koeien grazen.

Verken de Bretonse kust

Ga wandelen en ontdek het heuvelachtige landschap. In minder dan dertig minuten bevind je je op een van de mooiste stranden van de Bretonse kust! Bezoek een van de acht kapellen in Scaër of de steden Pont-Aven, Concarneau, Quimper, Doëlan.

Dit doe je op de boerderij

Zorg samen met de boer voor de dieren, maak een tochtje op de ezel, leer koeien melken en speel in het stro. In het boerderijwinkeltje vind je heerlijke streekproducten zoals lokaal vlees, worst, vleeswaren, lokale cider en zelfgemaakte appelsap. Maak een heerlijke maaltijd op de houtkachel en ervaar slowcooking. Kom uit de dagelijkse sleur en geniet samen in de natuur!

Wat kan je verwachten?

 • •

  Biologisch boerenbedrijf

 • •

  Boerderijwinkeltje

 • •

  Honden niet welkom

Deze dieren vind je op de boerderij

Kippen

Katten

Geiten

Konijnen

Varkens

Koeien

<
Jij ook?

Wat onze gasten leuk vinden

 • ✓ Speelplaats
 • ✓ Biologische melkveehouderij
 • ✓ Dichtbij het strand
 • ✓ Wandelen, fietsen of paardrijden

Onze Tenthuisjes

Tenthuisje farm douche

Tenthuisje met privédouche bij de boerderij

 • •

  6 personen

Tenthuisje buiten douche

Tenthuisje met privédouche naast de tent

 • •

  6 personen

Tenthuisje binnen douche

Tenthuisje met privédouche in de tent

 • •

  6 personen

Tenthuisje farm douche

Tenthuisje met privé douche bij de boerderij (4 pers)

 • •

  4 personen

Houten huisje

Meisenkobel

 • •

  6 personen

Check Kleinschalig bij de boer
Check Rust en ruimte
Check Boek tijd met elkaar
 • •

  Inclusief hout voor de houtkachel

 • •

  Welkomstpakket met kaarsen, lucifers, afwasspullen en basis benodigdheden

 • •

  Opgemaakt 2-persoonsbed, beddengoed en linnen

"
Hier ben je verbonden zonder Wi-Fi.
Capture décran 2022 05 09 à 12 50 58

Uitgelicht

Pizza avond

De pizza avonden op de boerderij zijn de beste. Iedereen komt samen om te vertellen over hun avonturen van de laatste dagen en er worden pizza toppings gecreëerd die je in de meeste pizzeria's niet zult vinden.

L étable des mauges 2021 1775

Uitgelicht

Vraag het de boer

De boer en boerin vertellen je alles over de boerderij wat je wil weten. Ga erop uit, ontdek en leer het boerenleven kennen van de échte experts.

Capture décran 2022 05 09 à 12 54 48

Uitgelicht

Het boerderijwinkeltje

Je vindt er alle basics en enkele unieke streekproducten. Direct van de boer, of uit de regio. En het leukste; het is een honesty-shop. Je schrijft op wat je pakt en rekent pas later af.

Op bezoek bij

Clara en Cyrille

Wij hebben onze dromen nagejaagd en zijn samen onze biologische melkveehouderij begonnen. Wij vertellen je graag alles over onze manier van boeren en onze speciale koeienrassen.

"
In ons winkeltje haal je de heerlijkste streekproducten: lokaal vlees voor op de barbecue, cider en huisgemaakte appelsap!
New farmer Penquelen 1

Dichtbij

Scaër

Pont-Aven

Concarneau

Quimper

Doëlan

Wat vinden onze gasten?

<
Gemiddeld cijfer
background

9.6

Dhr Doorduin

23.08.2021

Mooie locatie met vriendelijke eigenaren. De tent was goed uitgerust en uitstekend schoon. Door de ligging kan je met mooi weer naar prachtige stranden op 45 minuten rijden. Je hebt wel de rust en charme van het platteland. Dagelijks hebben de kinderen de mogelijkheid om de dieren te voeren en koeien op te halen en te kijken bij het melken.

8.8

Mevrouw Van Lier

16.08.2021

Mooi landelijk gelegen. Tent luxe met douche binnen. Fijn ontvangst door de boerin. De kinderen vonden het leuk om alle dieren te voeten

8.8

mevr lefere

21.08.2020

We hadden een prachtige tijd op de boerderij. De tent was perfect in orde, de boer en de boerin waren heel klantvriendelijk. De kids konden zich uitleven en konden meehelpen met de koeien. Alle acco was perfect in orde. De doucheruimte is zeker in orde, iedere tent heeft een eigen douche in deze ruimte. het boerderijwinkeltje is leuk. kortom een heel geslaagde vakantie! proficiat aan de boer en de boerin! (dit mag je zeker op de website vermelden)

10

Meneer Goessens

31.07.2020

We hebben een fantastische tijd gehad. Op regelmaat van de klok, zonder verplichting en met super veel enthousiast samen met boer en boerin de dieren verzorgen. Zéér leerrijk en super leuk voor de kinderen. 6 tenten op gezellige afstand van elkaar in een zéér schilderachtige omgeving. Top.

10

Deheer Denayer

24.07.2020

Van begin tot einde een fantastische ervaring. Ideaal voor de kinderen, maar ook heel idyllisch voor de volwassenen. Even wennen aan koken op de houtstoof, maar het maakte al snel deel uit van het charmante boerenbestaan in onze grote tent. Heel sympathieke boer en boerin die ons op vraag bijna elke dag wel een tip voor een uitstap konden geven: mooie zandstranden op 45 minuten rijden, mooie bossen en leuke dorpjes. Maar ook de boerderij zelf bood heel veel entertainment: koeien halen met de boer, kippen en konijnen voederen, ... ook de vele jonge dieren (puppy's, kuikens, kalfjes, konijntjes, geitjes, ...) waren een voltreffer.Bedankt Cyril en Klara!

10

Mevrouw Weerdenburg

17.07.2020

We hebben geweldig genoten van de natuur, de gastvrijheid van de boeren familie, de dieren op de boerderij, de romantische tenten en verse melk iedere ochtend. Een aanrader voor iedereen, maar helemaal voor mensen met kinderen. Er was een boomhut, een gigantisch grasveld tussen de tenten en een hooiberg om te spelen. We mochten konijntjes knuffelen, de koeien van het land halen en de kippen voeren. Kortom; een groot feest!

10

mevr Van Rompuy

29.06.2020

We hadden een ontzettend prettig verblijf: de tent was perfect op onze maat, onze 3-jarige dochter was dol op de dieren en vooral op het dagelijkse koeien melken. De omgeving heeft op natuurvlak ontzettend veel te bieden en is bijzonder sereen en rustgevend. Een echte aanrader!

10

mw van Veelen

02.08.2019

we hebben genoten van het buitenzijn, de dieren en de gastvrije boer en boerin

8.8

Dhr. Siebers

04.09.2018

Leuke gemoedelijke ontvangst. Mooie tent. Alles is aanwezig. Heerlijke rustige omgeving. Aanrader voor gezinnen met jonge kinderen.

10

Fam. Ouwerkerk

13.08.2018

Echte boerderij. Erg leuk

10

Fam. Brockotter

23.07.2018

Heel relaxed, de kinderen mogen dagelijks mee de koeien halen met de boer en de kippen, eenden, konijnen, geiten en het varken voeten met de boerin De stro-speelschuur was een topper. In Scaer zelf en omgeving is weinig te beleven, dus als je er op uit trekt moet je vaak wel even rijden

7.5

Mevr Bogaert

18.08.2017

De leukste vakantie ooit! Het was even wennen om te koken op de houtkachel, maar het lukte! Een gebakken eitje was nog nooit zo heerlijk! Cyriel en Klara waren zeer vriendelijk en behulpzaam. De kinderen mochten helpen bij het verzorgen van alle dieren. De boer kwam ons zelf halen als er iets te doen/te zien was! Hele toffe hond ook, de kinderen waren helemaal gek op Maya! De melk was heerlijk!!! De omgeving was fantastisch. Normaalgezien zijn we erg actief en doen we veel uitstappen, maar het was zo leuk dat we gewoon op de boerderij gebleven zijn. We zijn wel een halve dag met twee ezels én veulen gaan wandelen (vanuit een naburige boerderij). Nabij de boerderij staat een grote menhir, het was er zeer mooi om te wandelen. Klara gaf ook veel tips voor mogelijke uitstapjes.

10

Familie Abels

07.08.2017

De boer en boerin zijn zeer gastvrij. Onze 4 kinderen mochten elk op hun eigen manier meehelpen op de boerderij. De kippen, geiten, eenden, konijnen, voeren, koeien uit het land halen, de koeien helpen melken, mee op de traktor op hooi te maken. De boerin bakt heerlijke crêpes voor de gasten. 's Morgens vroeg verse stokbroden en croissantjes in de boerderij winkel. Kortom een super gelaaagde week!

10

Mevrouw Van der veen

21.07.2017

Dit was een heel erg leuke ervaring. Ondanks het slechte weer bij aankomst heeft de vriendelijkheid van de boer en boerin alles goed gemaakt! Je bent echt op de boerderij, kunt met alles meewerken en meehelpen. Dit hebben we zeer gewaardeerd. De angst voor honden moesten we overwinnen, maar met alle hulp is ook dat gelukt!! Gecombineerd met andere zeer vriendelijke campinggasten is deze week een heel bijzondere vakantieweek geworden!

10

de Jong

08.08.2016

Het was een heerlijke relaxte week, waarin we echt tot rust gekomen zijn. De boer en de boerin waren heel vriendelijk, ook naar de kinderen toe. Onze oudste (6) ging iedere avond met de boer mee om de koeien uit het land te halen en 's morgens de kippen en de varkens voeren was iedere keer weer een feest. Op donderdagavond hebben we wat langer met de eigenaren kunnen spreken op de wekelijkse "crêpe-avond". Heel leuk. We waren al een keer eerder bij het Betere Boerenbed geweest in Frankrijk (bij Limoges), beide keren hebben we ons uitstekend vermaakt.

10

Drs De jong

08.08.2016

Het was een heerlijke relaxte week, waarin we echt tot rust gekomen zijn. De boer en de boerin waren heel vriendelijk, ook naar de kinderen toe. Onze oudste (6) ging iedere avond met de boer mee om de koeien uit het land te halen en 's morgens de kippen en de varkens voeren was iedere keer weer een feest. Op donderdagavond hebben we wat langer met de eigenaren kunnen spreken op de wekelijkse "crêpe-avond". Heel leuk. We waren al een keer eerder bij het Betere Boerenbed geweest in Frankrijk (bij Limoges), beide keren hebben we ons uitstekend vermaakt.

10

Veenstra

22.07.2016

Wat een geweldige vakantie hebben we gehad! Prachtige omgeving, heerlijk rustige boerderij, ontzettend aardige boer en boerin, maar 5 tenten en veel beestjes. Heerlijk!

10

Mrs. Veenstra

22.07.2016

Wat een geweldige vakantie hebben we gehad! Prachtige omgeving, heerlijk rustige boerderij, ontzettend aardige boer en boerin, maar 5 tenten en veel beestjes. Heerlijk!

10

Timmer

18.07.2016

Vriendelijke Boer en Boerin, ze deden moeite om je overal bij te betrekken. Heel gastvrij en gewoon lekker aan het werk.

8.8

Dhr. Timmer

18.07.2016

Vriendelijke Boer en Boerin, ze deden moeite om je overal bij te betrekken. Heel gastvrij en gewoon lekker aan het werk.

8.8

Otto

15.07.2016

Het was een heerlijke week. De gastvrijheid van de boer en boerin was geweldig. Onze kinderen mochten iedere dag mee de koeien melken. De omgeving is prachtig. Van kleine vissersdorpjes tot het ruige landschap.

10

Dhr. Otto

15.07.2016

Het was een heerlijke week. De gastvrijheid van de boer en boerin was geweldig. Onze kinderen mochten iedere dag mee de koeien melken. De omgeving is prachtig. Van kleine vissersdorpjes tot het ruige landschap.

10

Dhr. Otto

17.07.2015

Een hele leuke boerderij met een zeer gastvrije boer en boerin. De kinderen mochten iedere dag meehelpen met het melken van de koeien. Goed verzorgd, schoon en een schitterende omgeving. We komen volgend jaar terug!

10

Dhr. Otto

17.07.2015

Een hele leuke boerderij met een zeer gastvrije boer en boerin. De kinderen mochten iedere dag meehelpen met het melken van de koeien. Goed verzorgd, schoon en een schitterende omgeving. We komen volgend jaar terug!

10

Mevr. van der Werff

13.07.2015

Heel goed, een prachtige plek, rust maar ook gezelligheid op een authentieke franse boerderij, de kinderen kunnen prachtig spelen. Douchefacilteiten zijn prima voor elkaar.

10

Mevr. Werff

13.07.2015

Heel goed, een prachtige plek, rust maar ook gezelligheid op een authentieke franse boerderij, de kinderen kunnen prachtig spelen. Douchefacilteiten zijn prima voor elkaar.

10

Mevr. Tielemans

13.05.2015

We hebben een zalige vakantie gehad met onze kinderen. Een heel weekend hebben we kunnen genieten van de natuur en de rust rond ons. Het ontvangst was zeer aangenaam, de kinderen voelden zich thuis en waren dan ook vaak op de boederij om te ravotten.

10

Mevr. Ten Brink

04.05.2015

heel prettige sfeer, leuke familie die ons meenam in hun dagelijkse werk op de boerderij

10

Mrs. Rijtema

28.07.2014

We enjoyed every moment on the farm. Our children (6 and 8) had so much fun on the farm, playing in the hay-stack, the hut on the field, in the trees and with their friends and the farmers children with a ball on the field. They tried to persuade us daily to return back to the farm in time to help Cyril bring the cows from the field to the stables to get milked and ofcourse giving the milk to the calves. The always gratefull pigs and the search for eggs made the experience complete. Cyril and Clara always seem to find the time to provide tips on the surroundings, show us around and let the children help out. We felt very welcome and are gratefull to have experienced such hospitality.

10

Fam. Hoorn

14.07.2014

Gastvrij onthaal, vriendelijke mensen en een geweldige sfeer. Ruimte voor de kinderen om te voetballen en een leuke hooiberg om in te spelen. Heel leuk dat er koeien en kalveren op weides bij de tenten staan, en dat de boer samen met de kinderen de melkkoeien gaat halen aan het einde van de middag._x000D_ De boer en boerin hebben leuke tips voor uitstapjes.

8.8

Boek je unieke overnachting

Bekijk opties en prijzen