Onze blogs

Minibelle nl 1231

09.09.2022

Herontdek het onbekende boerderijleven

Een verblijf bij BoerenBed is niet zomaar een verblijf, het is een ontdekkingsreis naar de boerderij. Je leert er hoe het boerderijleven z’n gangetje gaat terwijl je de wondere wereld rondom je ontdekt. Je zal al snel merken dat je hier pas echt verbonden bent met je gezin in plaats van met je Wi-Fi.

Looe 46 min

29.08.2022

Schapen bij de kapper

Snoezige schaapjes met een vacht van zachte wol, zo schattig! Maar heb je ze ook al eens zonder hun dikke vacht gezien? Dat is pas een zicht! Toch is het voor deze lieve dieren nodig om af en toe eens ontnomen te worden van hun dekentjes. Het scheren van schapen heeft dan ook vele voordelen. Nee, niet enkel om dikke truien te kunnen breien, ook het schaap zelf heeft hier profijt aan. We vertellen je graag wat meer over deze jaarlijkse gebeurtenis.

1046

26.08.2022

5x leerplezier in de natuur

Word jij helemaal zen van de natuur? Ook de kinderen vinden een groene omgeving helemaal geweldig, ook al vergeten ze dit laatste tijd wel eens. Dus leg die gsm’s maar even weg en laat je kinderen de natuur eens écht ontdekken. Wij sommen alvast 5 leuke en leerrijke activiteiten op die jij met de kinderen kan doen in de natuur.

Wiesenbett0618 0036

19.08.2022

Lang leve de boeren!

Je kan het bijna niet gemist hebben, de laatste maanden gaat het niet zo goed met onze agrarische vrienden. Boeren en boerinnen komen in opstand omdat ze onteigend worden van hun grond en de samenleving waar ze zich generaties lang voor inzetten, wordt vernietigd. Daarom willen we ze graag een hart onder de riem steken en even onze appreciatie delen. Lang leve de boeren!

BX1 A4117

12.08.2022

Dierenplezier op de boerderij

Ben jij ook helemaal zot van dieren? Knorrende varkentjes, hinnikende paarden, blatende schapen… Elk met hun eigen geluidjes en eigenschappen zijn ze stuk voor stuk geweldig! Zin om helemaal één te worden met jouw favoriete dieren? Hier heb je alvast enkele dierenspelletjes die je zeker even leuk zal vinden als wij.

120 A8744

05.08.2022

Breng meer natuur in je buurt

Het leven kan wel eens aanvoelen als een sleur. Elke dag naar je werk, files op de baan, je gsm die niet stilstaat… Je kan al wel raden dat al die zaken niet bepaald goed zijn voor je gezondheid. Maar wat kan je daar dan aan doen? Heel simpel, breng eens wat meer natuur in je buurt! We geven je hier al enkele ideeën om je omgeving wat groener te maken.

Ontdek meer over het boer'n leven via onze blogs

Check
Check Ruime Tenthuisjes
Check Kleinschalig
Check Écht tijd voor elkaar
Kruiden

29.07.2022

Koken in de natuur

De Belgische natuur is een culinaire schatkist, zeker in de lente en in de zomer. Dat zijn dan ook de perfecte seizoenen om kookinspiratie en ingrediënten uit de natuur te halen. Een hoog geitenwollensokkengehalte? Dan heb je het toch bij het verkeerde eind: wildplukken is hot!

IMG 1095

15.07.2022

Quality time met de kids

Meer en meer Belgen geven aan dat ze nood hebben aan meer quality time met hun gezin en kinderen. En dat is ook echt een must, zeker voor je kinderen! Want quality time doorbrengen met je kids heeft namelijk ook heel wat voordelen, voor zowel jou als je kind. Lees verder en ontdek de voordelen en wat je kan doen met je kids!

Aardbeien plukken

14.07.2022

Je eigen moestuintje maken

Mmm, niets zo lekker als verse groentjes! Radijsjes, wortels, paprika’s… Maar wist je dat die eens zo lekker zijn als je ze zelf kweekt? En dat is helemaal niet zo moeilijk! Lees hier hoe je je eigen moestuintje kan maken.

Sterrenkijken

08.07.2022

Word een echte sterrenkijker

Een avontuurlijke vakantie, da’s toch alleen door de dag? Nee hoor! Ook ‘s avonds na het zakken van de zon ligt er nog heel wat avontuur op je te wachten. Maar daarvoor moet je wel even naar boven kijken. Daar tussen de sterren ligt jouw volgende avontuur. Lees snel verder en ga naar de sterren en daar voorbij!

Wiesenbett Belgien 0007

01.07.2022

Zomervakantie bij BoerenBed

Yes! De zomervakantie is er! Tijdens een boerderijvakantie kunnen jullie volop van deze periode genieten. Klaar om de zomervakantie in te springen bij BoerenBed?

Slootspringen meisje 1

24.06.2022

Het regent, het regent, de pannekes worden nat

Het zonnetje kan niet altijd schijnen (jammer genoeg), maar dat wil niet zeggen dat je geen plezier kan maken! Door weer en wind, er is altijd wel iets leuks te doen in de kletterende regen. Lees verder en ontdek verschillende regenactiviteiten om je rot te amuseren.

<
Krijg je geen spijt van!

Boek je unieke overnachting