120 A8860 120 A8860

Communiceren met dieren

Bekijk meer

yellow background
>
yellow background

Laten we eerlijk zijn. We hebben allemaal al wel eens geprobeerd te praten met dieren. Wat was het laatste gesprek dat jij met je eigen huisdier hebt gehad? Je merkt het dan vast wel. Dieren letten wel degelijk op wat je zegt, maar kijken daarbij vooral naar je lichaamstaal. Hier vind je een paar dierenfluisteraar-tips om te begrijpen wat ze nou eigenlijk tegen je zeggen.

Blaffende honden.. euh, varkens

Heb jij al eens een varken horen blaffen? Ja hoor, het kan écht en het is nog een goed teken ook! Als je dat geluid hoort en je ziet ze springen en dansen - dan zijn ze uitermate gelukkig. Een varken look-a-like-hond, is dus een heel blij varken. Oink Oink!

Het kip-en-ei-liedje

Hoe zit het dan met kippen? Awel, we hebben een tip voor je waardoor je nooit meer te laat bent voor het meest verse eitje van de dag. Hoor jij toevallig 'tok-tok-tok-totoook'? Haast je dan al maar naar het kippenhok, want grote kans is dat je dan een kakel-vers eitje vindt!

Staarwedstrijd met een geit

Een geit die je stilletjes aanstaart, da's om kriebels van te krijgen! Maar wees niet bang. Het is juist hun manier van zeggen: “help me”. Geiten zoeken namelijk vaak bewust oogcontact met mensen om op deze manier iets te vertellen. Hoogstwaarschijnlijk hebben ze eten gezien maar kunnen ze er niet aan. Dan kom jij natuurlijk to the rescue!

Liefkozende knabbels

Schattige agressie, bestaat zoiets? Oh jawel! Ooit gemerkt dat een konijn je zachtjes bijt wanneer je stopt met aaien? Dat is niet omdat hij het vervelend vindt. Of nou ja.. Hij vindt het stóppen van aaien net vervelend. Het konijn geniet dan ook van alle aandacht die je hem geeft. Zo zie je maar, die kleine knabbeltjes zijn heel lief bedoeld!

Test je dierenfluisteraar-skills

Na bovenstaande tips ben je ongetwijfeld een echte dierenfluisteraar geworden! Dan is het nu tijd om die nieuwe skills eens te testen, niet? Goed nieuws, want bij ons op de boerderij vind je wel honderden dieren. Kom snel een bezoekje brengen op jouw favoriete BoerenBed-boerderij en maak een babbeltje met de dieren!

Ik ben een échte dierenfluisteraar!