Wiesenbett0618 0036 Wiesenbett0618 0036

Lang leve de boeren!

Bekijk meer

yellow background
>
yellow background

Je kan het bijna niet gemist hebben, de laatste maanden gaat het niet zo goed met onze agrarische vrienden. Boeren en boerinnen komen in opstand omdat ze onteigend worden van hun grond en de samenleving waar ze zich generaties lang voor inzetten, wordt vernietigd. Daarom willen wij hun graag een hart onder de riem steken en even onze appreciatie delen. Lang leve de boeren!

Mmm, da’s pas vers!

Geef toe, er bestaat toch niks beter dan een groot bord met simpele boerenkost. En dat allemaal dankzij onze boeren. Zo zorgen ze voor alle verse lekkernijen waar we zo van houden. Je kan ze kopen op de boerenmarkt in jouw gemeente, hoevewinkels… Er zijn zelfs automaten waar we de verse groenten, fruit, eitjes en melk van hen kunnen kopen. Waar je ook woont, je vindt altijd wel ergens een verkooppunt!

Boerin met verse groenten


Gezonde natuur = gezonde voeding

Boeren zorgen dat de grond gezond blijft. Ze beschermen het tegen vervuilingen, erosies en verzuring (Ja hoor, niet alleen je benen na het sporten verzuren)! Dit allemaal doen ze zonder chemische pesticiden wat ons en de natuur in gevaar kan brengen. Want zonder een gezonde bodem is er geen gezond eten.

Boer in tractor


Met een hoog schattigheidsgehalte

Oooh de biggetjes, kalfjes, paarden, geitjes, kuikentjes, lama’s… het lijstje gaat zo maar door met allerlei lieve beestjes die je op vele kinderboerderijen kan bezoeken! Ook bij onze BoerenBed-boerderijen kan je knuffelen met verschillende schattige boerderijdieren. Deze hebben natuurlijk veel liefde en geduld nodig tijdens hun verzorging.

Boer geeft kalf eten


Geen BoerenBed zonder boeren

Het is wel duidelijk, zonder onze boeren stonden we nergens. Daarom wilt BoerenBed zo graag het boerenverhaal met iedereen delen. Want een verblijf bij BoerenBed is niet enkel een extra inkomen voor de boer, maar ook een mooie kans om meer te weten te komen over het échte boerenleven. Jouw boerderijvakantie bij BoerenBed is dus niet enkel plezant, maar ook nog eens leerrijk. Kom zelf het boerenleven ontdekken bij BoerenBed!

Ontdek het boerenleven

Kinderen op boerderij