Slootspringen meisje 1 Slootspringen meisje 1

Het regent, het regent, de pannekes worden nat!

Bekijk meer

yellow background
>
yellow background

🎵 Het regent, het regent, de pannekes worden nat. Er kwamen twee boerinnekes af, die vielen op hun gat! 🎵

Het zonnetje kan niet altijd schijnen (jammer genoeg), maar dat wil niet zeggen dat je geen plezier kan maken! Door weer en wind, er is altijd wel iets leuks te doen in de kletterende regen. Lees verder en ontdek verschillende regenactiviteiten om je rot te amuseren.

Disclaimer: Sorry mama, die kleren gaan niet proper blijven.

Hoe vettiger hoe prettiger

En we beginnen al meteen met een gouwe ouwe: in de plassen springen! Extra punten als die nog eens modderig zijn ook.😉Ja mama, dat vind je misschien minder leuk, want des te meer modder des te meer was. Maar geef toe, als kind was er toch niets zo leuk als af en toe eens recht in die vettige plassen springen!

Plassen springen

Natuurbootjes maken

Die plassen vol regenwater kan je ook op een rustige manier gebruiken om plezier te maken hoor. Zoek wat kleine stukjes boomschors en steek er een takje in met een blad. Et voila, je hebt je eigen natuurbootje gemaakt! Maak er een paar en je hebt je eigen miniatuur storm op zee!

Wedden van wel?!

Zin in iets minder actief? Ga dan een weddenschap aan met elkaar. Plaats in de regen buiten een emmer en duid aan tot waar jij denkt dat de emmer zal vollopen. TIP: Spreek op voorhand al af wat de winnaar zal krijgen. Misschien die vuile kleren wel of juist niet wassen?

Kijken in tenthuisje

Het regendierenrijk

Kinderen zijn heus niet de enige die houden van plezier maken in de regen. Wanneer het water naar beneden valt, komen andere dieren naar de bovengrond. Zo zal je ongetwijfeld regenwormen tegenkomen (Ze hebben hun naam inderdaad niet gestolen). Maar ook slakken en kikkers komen tevoorschijn, zij zijn namelijk helemaal verzot op dat regenweer!

Als muziek in je oren

Ooit al gehoord van de muziek van de natuur? Daar helpt regen alvast een handje (of druppel) bij. Kies verschillende potten, pannen, emmers… en plaats ze buiten in de regen. Doordat er regendruppels op vallen, hoor je al snel een hele symfonie!

Opwarmen aan de houtkachel

Zo, nu hebben we wel genoeg buiten gespeeld! Hoog tijd om terug op te warmen aan de houtkachel en een lekkere tas warme chocomelk te drinken. In je gezellige Tenthuisje kan je immers nog steeds genieten van het geluid van de regen, maar dan lekker knus en warm.😊

Ontdek de Tenthuisjes

Tenthuisje in regen