Paddenstoel Paddenstoel

School with a view

Bekijk meer

yellow background
>
yellow background

Joepie! Op 28 mei is het weer Buitenlesdag! Weg van die saaie schoolbanken, muffe gangen en tijd om de groene schoolborden te vervangen met groene natuur. Wist je dat buiten les volgen je meer motivatie geeft? En dat je zelfs met al dat moois om je heen meer concentratie krijgt? Over 'productief les volgen' gesproken!

Kids in field


Waarom buiten les volgen?

Buitenlesdag heeft veel meer voordelen voor kinderen dan je denkt. Zo doen ze onder andere nieuwe ervaringen op, krijgen ze respect voor de natuur en benutten ze hun energie ten volste. Want meer bewegen is meer presteren! Al die gezonde prikkels zorgen voor een betere ontwikkeling en een hoger zelfvertrouwen, net zoals de bloemetjes gaan ze namelijk helemaal openbloeien. Zo luisteren ze en leren ze van elkaar, wat het groepsgevoel van de klas natuurlijk nog eens versterkt.

Mushrooms


Waar kan je buiten les volgen?

Dat mag je volledig zelf kiezen, zolang het maar buiten is! Vele scholen gebruiken hun eigen speelplaats of gaan naar een bos in de buurt. Sommige maken er zelfs een hele uitstap van en kiezen de mooiste natuurgebieden om de hele dag te spenderen. Wil je het nog gezelliger maken? Neem dan voor ‘s middags een picknick mee en ga allemaal samen op het gras (of een laken) zitten om je lunchpakketje op te eten.

Kids and cows


Wat kan je dan buiten leren?

Over de natuur en de dieren natuurlijk! Zoals we allemaal weten is het veel makkelijker om lessen te onthouden wanneer je dit meteen kan omzetten naar de praktijk. Daarom is buiten les volgen net zo handig. Al die weetjes over fauna en flora kan je namelijk meteen om je heen zien: soorten bomen met elk hun eigen vorm van bladeren, welke planten zijn wel of niet giftig en welke mooie kleurrijke bloemen kan je mee naar huis nemen als cadeautje voor mama.

Maar dat is natuurlijk niet het enige dat je te zien krijgt tijdens je uitstap. Elk soort natuurgebied heeft zo ook zijn eigen fauna, of met andere woorden, zijn eigen prachtige dierenrijk. Zo kunnen kinderen leren om vogels te herkennen, pootafdrukken te onderscheiden en welke planten de insecten ontzettend lekker vinden.

Strawberries


Leren op de boerderij

Ben je op zoek naar een originele locatie om je buitenlesdag door te brengen? Dan is een BoerenBed-boerderij de ideale oplossing! De kinderen leren hier namelijk elke dag verschillende dingen die ze anders niet zouden leren.

  • Wat eten boerderijdieren graag?

  • Hoe melk je een koe?

  • Wanneer kan je best groenten planten? En hoe doe je dat?

  • En nog zo veel meer!

Trouwens, het is hier ook geen probleem om fijn te ravotten, want hier mag je lekker het varken uithangen!

Kom jij ook eens op toer bij de boer?

Buiten leren bij BoerenBed