BB Gezin samen BB Gezin samen

Slaap kindje slaap...

Bekijk meer

yellow background
>
yellow background

Voor veel kinderen is een verhaaltje voor het slapengaan hét moment van de dag. Durf dus niet te zeggen: “Vanavond zonder verhaaltje naar bed”, want dan barst er waarschijnlijk een crisis uit, waar uiteraard niemand zin in heeft.

En gelijk hebben ze! Want je zou ervan versteld staan wat voor positieve invloed verhaaltjes hebben op kinderen én ook op ouders.

Een vast gezamenlijk vertelmoment zorgt voor rust bij het slapengaan

Kinderen houden van gewoontes. Als ze weten dat de dag wordt afgesloten met een verhaaltje, dan geeft hen dat een gerust gevoel bij het slapengaan.

Gezellig dicht bij elkaar lezen in de zetel of op het bed zorgt tenslotte voor een knusse sfeer. Er zijn zoveel drukke momenten waar we ons heen moeten spartelen doorheen de dag. Maar wanneer het verhaaltjestijd is, vergeten we dat even en zitten we volledig in het moment zelf.

Family together


Je hebt iets waar je samen over kan napraten

Je praat liever niet met je kinderen over de gruwel die je op het nieuws zag of over de problemen op je werk. Waarover dan wel? Over het verhaaltje dat jullie samen gelezen hebben natuurlijk! Het is iets wat jullie samen hebben meegemaakt. Stof genoeg dus om nog eens fijn over te babbelen.

Dad and daughter together


Een verhaaltje activeert de creativiteit van je kinderen

Het zien van illustraties bij verhalen of net het zelf omzetten van woorden naar verbeelding in hun hoofd, stimuleert de creativiteit van je kinderen. De ene avond lees je het verhaal voor van Elza, of van de dappere ridder die vriendjes werd met een lieve draak. En voor je het weet lopen Elza, de ridder en de draak de volgende dag al spelend bij jou rond in de tuin.

Kids playing together


Een verhaaltje lezen, gezellig bij de kachel op BoerenBed

Bij BoerenBed horen verhaaltjes ook vaak bij het avondritueel. Samen gezellig voor de houtkachel met nog een beetje extra verlichting door de warme gloed van de olielamp. Het lijkt al een verhaaltje op zich. Kom jij ook eens overnachten bij BoerenBed? Dan beland je vanzelf in een heus sprookje.

Ik wil mijn eigen sprookje!