Chickens Chickens

Wat eten boerderijdieren nu écht?

Bekijk meer

yellow background
>
yellow background

Wie zelf dieren, heeft vindt het belangrijk dat ze de juiste voedingsstoffen binnen krijgen. Waar welke voeding is dat juist en is dit bij elk dier verschillend? Je zou denken dat dit een gemakkelijke taak is, maar niets is minder waar. In deze blog kom je alles te weten over het favoriete eten van een aantal boerderijdieren.

Wat vinden kippen nu echt kiplekker?

Ik hoor je al denken: “Kippen? Die eten toch vrijwel alles?” Ja dat klopt, maar toch is het belangrijk dat kippen een evenwichtig samengestelde voeding krijgen. Voor een optimale eierproductie geef je best je kippen legvoer.

Af en toe is het ook belangrijk om je kippen te verwennen. Kippen zijn namelijk dol op granenmix! Dit bestaat voornamelijk uit maïs en tarwe. Geef dit wel met mate om overeten tegen te gaan. Verblijf je bij één van onze BoerenBed-boerderijen? Dan mag je zeker je keukenafval aan de kippen geven!


Een ezel stoot zich wel 2 keer aan dezelfde voerbak

We geven onze ezeltjes graag eens een hapje stro of een gedroogd gras, want daar zijn ze helemaal gek op! Bovendien bevat dit enorm veel vezels, weinig suiker en je kan het vergelijken met wat de ezels in het wild eten.

Naast stro en gras eten ze ook graag wortels, wilgen en berken takken, appels, brood, geplette granen, enz. Eigenlijk eten ze vrijwel alles wat ze tegenkomen, daarom is het belangrijk dat we onze weilanden altijd goed nakijken op giftige planten.

Donkey


Eten paarden echt graag een suikerklontje?

Zoals bij onze ezeltjes, eten paarden graag hooi en gras. Ze zijn echte doorzetters wat dus wil zeggen dat ze de hele dag door eten. We geven onze paarden soms ook groenten en fruit. Het is wel belangrijk dat we ook dit met mate doen. Deze voedingsmiddelen kunnen veel suiker en zetmeel bevatten wat slecht is voor de darmflora van onze paardjes. Het pintje voor Sinterklaas mag blijven, maar het suikerklontje voor het paard laat je best achterwege.


Worden katten kattig als ze honger hebben?

Enkel als we ze alleen groentjes geven, want ze zijn namelijk verzot op vlees! Ze zijn dus echte carnivoren. Ze hebben behoefte aan veel eiwitten en hebben zelfs 2 tot 3 keer zoveel eiwitten nodig als honden! Op een aantal boerderijen van BoerenBed ga je vast en zeker katten komen, vraag dus best eerst aan de boer en boerin wat voor eten je ze mag geven.


Wist je dat...

...een aantal BoerenBed-boerderijen beschikken over een knuffelschuur? Hier vind je dus allerlei kleine diertjes zoals kittens, lammetjes, kuikentjes, enz. waar de kinderen fijn mee kunnen spelen. We kunnen je nu al verzekeren dat als je even de kids niet vindt, ze wellicht gezellig in de knuffelschuur zitten.

Kittens


Bij BoerenBed vinden we het heel belangrijk dat onze dieren de juiste voeding krijgen. Daarom neemt de boer de kinderen ‘s ochtends mee om de dieren te voederen. Zodat ook zij het belang van de juiste voeding voor dieren leren ontdekken.

Ik wil de dieren eten geven!