Sterrenkijken Sterrenkijken

Naar de sterren en daar voorbij

Bekijk meer

yellow background
>
yellow background

Een avontuurlijke vakantie, da’s toch alleen door de dag? Nee hoor! Ook ‘s avonds na het zakken van de zon ligt er nog heel wat avontuur op je te wachten. Maar daarvoor moet je wel even naar boven kijken. Daar tussen de sterren ligt jouw volgende avontuur...

Bezint voor ge begint

Voor je begint aan je sterrenkijk-avontuur, moet je op een paar dingen letten. Allereerst zoek je de ideale plaats. Let hierbij op dat je een open plaats neemt zodat je de hemel duidelijk kan zien. Kies ook voor een locatie zonder veel verlichting zoals straatlicht, deze zorgen voor lichtvervuiling en maken het een stuk moeilijker om die fonkelende sterren te zien. Als je volledig in het donker zit, kunnen je ogen hier ook veel beter aan wennen waardoor je nog beter de sterren kan zien.

Ohja! Trek een warme trui of fleece aan zodat je zeker geen koud zal lijden 😉

Sterrenkijken


Wat zijn al die fonkels?

Sterren noemen we ook wel hemellichamen. Elke ster is één grote hete gasbol die licht en warmte geeft. Het binnenste van zo’n ster is enorm heet en kan wel tot een paar miljoen graden zijn! Kan je nu al raden welke ‘ster’ we nog allemaal kennen? Juist ja, de zon! Deze staat dichter bij de aarde dan de andere sterren, daarom lijkt hij ook zo groot.

Sterren blijven jammer genoeg niet voor eeuwig aan onze sterrenhemel, na miljoenen jaren kunnen ze wel eens hun laatste lichtje uitblazen. Maar dat wil wel zeggen dat je mooie vallende sterren kan spotten! Heb je er eentje gezien? Doe dan snel een wens!

Sterren TenthuisjeWord een echte sterrenkijker!

Zo, nu ben je een echte sterrenkijker en heeft geen enkele ster meer geheimen voor jou. Psst… We geven je nog een extra tip! Wil je echt héééél goed naar de sterren kijken? Neem dan een verrekijker mee, zo lijkt het wel alsof je vlak naast ze staat!

Sterrenkijken bij BoerenBed

Telescoop jongen