Kinderen in hottub met alpaca Kinderen in hottub met alpaca

7 ontspannende avonturen met de kids tijdens je verblijf bij BoerenBed

Bekijk meer

yellow background
>
yellow background

Een verblijf bij BoerenBed is een topervaring voor jong en oud. Even de tablets en gsm’s aan de kant en tijd voor hetgeen wat er écht toe doet: pure quality time met het gezin. Of zoals wij het noemen: een onstpannend avontuur met je gezin. We sommen graag enkele avonturen op die je verblijf bij BoerenBed onvergetelijk maken.

1. Ga verse eitjes rapen

Begin je dag goed met een heerlijk ontbijt. Iedere ochtend heb je de mogelijkheid om verse eitjes te gaan rapen in het kippenhok van de boer. Doe een kleine tour over de boerderij en ontdek de beestige gezelligheid op de boerderij.

Ga verse eitjes rapen


2. Steek zelf je houtkachel aan

Je houtkachel is het kloppende hart van je Tenthuisje. En eigenhandig het vuur aansteken is een echte uitdaging die leuk blijft voor jong en oud. Heb je toch hulp nodig bij de kachel? Geen probleem. De boer geeft graag zijn geheimen en tips vrij om een gezellig vuurtje te kunnen stoken.

Sprokkel hout met de boer


3. Maak je eigen BoerenBed pizza

Heb jij al eens zelf een pizza gemaakt? Indien ja, dan weet je hoe zalig dat is. Indien neen, dit moet je gewoon doen. Tijdens je verblijf organiseert de boer een pizza avond. Rol je eigen pizzabodem uit en doe er de lekkerste toppings op. Jij kiest zelf hoe je jouw pizza bedekt met verse ingrediënten. Even in de steenoven zwieren en daarna lekker opsmikkelen rond het kampvuur. Een top ervaring!

Maak je eigen pizza


4. Verplicht jezelf eens om in de plassen te springen

Zelfs tijdens regenachtige dagen is je verblijf bij BoerenBed een feest. Neem zeker je regenlaarzen mee en laat je eens goed gaan. Op de boerderij is er niemand die zegt dat je niet in de plassen mag springen, want het hoort er helemaal bij. Ben je moe gesprongen? Ga dan terug gezellig naar je Tenthuisje voor een verse tas koffie met een gezelschapsspelletje.

Dans in de modder


5. Marshmallows roosteren boven het kampvuur

Niet alleen overdag valt er vanalles te beleven tijdens je BoerenBed vakantie, maar ook ’s avonds wordt het nog gezelliger. Maak samen een kampvuur en verzamel errond. Speel een leuk liedje af of prik een marshmallow op een stokje. Smullen maar!

Marshmellows rond het kampvuur


6. Zaai samen met boer verse pompoenen en maiskolven in

Steek je graag de handen uit de mouwen? Afhankelijk van het seizoen, is er altijd wel een groente klaar om geoogst te worden of ingezaaid te worden. Help de boer een handje met het zaaien en oogsten.

Oogsten


7. Huur een fiets en ontdek de prachtige natuur

Alle boerderijen liggen in de natuur, omringd door prachtige bossen en weilanden. Ideaal om eens de fiets te pakken en erop uit te gaan. Ga op ontdekking in de natuur en vraag aan de boer de leukste plekjes in de buurt.

Huur een fiets

Dit ontdek je bij BoerenBed

Check Het échte boerderijleven
Check Even offline: geen elektriciteit en Wi-Fi
Check Verhaaltjes voorlezen bij de olielamp
Check Unieke tenthuisjes waar de tijd bleef stilstaan