BX1 A4117 BX1 A4117

Dierenplezier op de boerderij

Bekijk meer

yellow background
>
yellow background

Ben jij ook helemaal zot van dieren? Knorrende varkentjes, hinnikende paarden, blatende schapen… Elk met hun eigen geluidjes en eigenschappen zijn ze stuk voor stuk geweldig! Zin om helemaal één te worden met jouw favoriete dieren? Hier heb je alvast enkele dierenspelletjes die je zeker even leuk zal vinden als wij:


1. Herken het dierengeluid

Voor dit spel heb je niets nodig. Om het dierengeluid-spel te spelen gaat iedereen in een grote kring zitten. De jongste persoon mag beginnen met het nadoen van een dierengeluid. De rest van de groep mag dan raden over welk dier het gaat. Degene die het geluid als eerste juist heeft moet dit geluid nog eens nadoen en is dan de volgende speler die een ander dierengeluid mag nadoen. Dat is niet alleen leerrijk maar ook nog eens grappig en plezant!

Kinderen in cirkel


2. Organiseer een paardenrace

Ben jij de snelste van al je vrienden? Dat kan je bewijzen met de paardenrace! Zoek een grote stok of tak en gebruik deze als jouw eigen stokpaardje. Ga allemaal naast elkaar staan aan de zelfgemaakte startlijn en houd je klaar voor het startschot...’BANG!’ Loop nu zo snel mogelijk tot het einde van je renbaan en terug. Wie als eerste terug is, heeft de paardenrace gewonnen en mag zich de allersnelste noemen!

Pony en kinderen


3. Jouw eigen konijnencircus

Zijn er schattige konijntjes bij je in de buurt? Super! Dan kunnen we samen een konijnencircus houden. Neem een hoelahoep of een tak waar de konijntjes door of over kunnen springen. Deze lenige beestjes zijn namelijk van nature echte jumpers, zij zullen het dus alvast geweldig vinden om deel uit te maken van jouw konijnencircus en over alle obstakels heen te springen!

Konijn in emmer


4. Ezeltje prikje

Maar niet met een échte ezel hé! Die vinden dit spelletje namelijk niet zo heel leuk.😉 Als eerst teken je een ezel op een groot wit blad en hang je deze op aan de muur. Nu nog de staart, neem een punaise en hang hier een zelfgemaakt ezelstaartje aan. Nog even jezelf blinddoeken en we kunnen beginnen! Houd het ezelstaartje vast en probeer deze geblinddoekt op de juiste plaats te prikken. Moeilijker dan je denkt hoor!

Ezel


Hier heb je pas écht dierenplezier!

Zo, nu ken je al enkele dierenspelletjes die je kan spelen met je vrienden, broers of zusjes. Psst… Weet je trouwens waar je die het best kan spelen? Op de boerderij natuurlijk! Daar ben je al omringd door verschillende boerderijdieren, wie weet krijg je zo zelf ideeën om nieuwe spelletjes te spelen. Op de boerderijen van BoerenBed kan je je naar hartenlust uitleven, veel speelplezier!

Dierenplezier bij BoerenBed

Alpaca wandelen