120 A8744 120 A8744

Breng meer natuur in je buurt

Bekijk meer

yellow background
>
yellow background

Het leven kan wel eens aanvoelen als een sleur. Elke dag naar je werk, files op de baan, je gsm die niet stilstaat… Je kan al wel raden dat al die zaken niet bepaald goed zijn voor je gezondheid. Maar wat kan je daar dan aan doen? Heel simpel, breng eens wat meer natuur in je buurt! We geven je hier al enkele ideeën om je omgeving wat groener te maken.

Maak vaker een wandeling

Je hebt het zelf vast al eens gemerkt. Je hebt net een stressvol moment achter de rug, je voelt je opgejaagd, maar na een kwartiertje wandelen voel je de stress van je schouders vallen. Zo’n wandeling in de natuur verbetert enorm je mentale gezondheid. Je ervaart minder stress, je bloeddruk verlaagt en je immuunsysteem krijgt een boost. Al dat groen om je heen verhoogt ook nog eens je levenskwaliteit en heeft een positieve invloed op je gemoed. Een natuurwandeling geeft je dus écht een betere gezondheid!

Natuurwandeling


Thuiswerk = buitenwerk

Sinds 2 jaar is thuiswerk niet meer uit ons leven te denken. Maar al dat binnen zitten, dat is het toch ook niet hé. Verplaats je dagelijkse binnenbureau dus eens een keer naar buiten en geniet van het zonnetje op je gezicht. Die warme zonnestralen zorgen voor meer vitamine D en helpen je bij de opbouw van botweefsel. Een hoog vitamine D gehalte kan trouwens ook zorgen voor minder ontstekingen!

Picknickbank in weide


Breng wat plantjes in huis

Het is niet alleen gezellig maar ook nog eens gezond om meer plantjes in huis te halen! Zo zorgen planten voor minder stress, maken ze de lucht zuiver, maar zorgen ze ook voor meer concentratie! De groene omgeving laat je productiever werken en werkt rustgevend bij vermoeiende taken. Planten geven je een beter humeur, positieve energie en een hoger geluksgevoel. Het is dus niet voor niets dat je ook gewoon blijer bent met plantjes in de buurt!

Plantenbak


Plant je eigen kruiden

Niets zo lekker als verse kruiden bij je zelfgemaakte gerechten. Dus waarom niet je eigen kruiden kweken? Het gebruiken van zelfgekweekte kruiden geeft je zoveel mogelijkheden! Gebruik ze in een heerlijke saus of kies voor een frisse muntthee. Wist je dat eigen kruiden zelfs zorgen voor zoutreductie? Ze bevatten namelijk veel meer natuurlijke aromastoffen waardoor je minder zout moet gebruiken. Oh ja, en je bespaart natuurlijk ook geld uit aangezien je ze niet meer moet halen in de winkel. Win-win!

Kruiden en olie


Op vakantie in de natuur

Zin om helemaal te ontspannen en te genieten van de mooie natuur om je heen? Dan is een vakantie bij BoerenBed exact wat je zoekt! Zo’n natuurlijk verblijf ga je nog nooit meegemaakt hebben. Slapen in een Tenthuisje midden in de natuur, allerlei boerderijdieren om te leren kennen, koken met verse groentjes… The full nature package! Ben jij ook klaar om de natuur in je buurt te brengen?

Natuurvakantie bij BoerenBed

Gezin bij Tenthuisje