1046 1046

5x leerplezier in de natuur

Bekijk meer

yellow background
>
yellow background

Word jij helemaal zen van de natuur? Ook de kinderen vinden een groene omgeving helemaal geweldig, ook al vergeten ze dit laatste tijd wel eens. Tegenwoordig kijken ze liever TV of spelen ze spelletjes op hun gsm of iPad. Maar dat betekent niet dat buiten spelen niet meer leuk is. Dus leg die gsm’s maar even weg en laat je kinderen de natuur eens écht ontdekken.

Leer ze dat niet alles om technologie draait en hoe ze op een speelse en respectvolle wijze met de natuur kunnen omgaan. Wij sommen alvast 5 leuke en leerrijke activiteiten op die jij met de kinderen kan doen in de natuur.


Maak een avontuurlijke boswandeling

Maak eens een avontuurlijke wandeling en ga op schattenjacht. Ga eens op zoek naar paddenstoelen, bladeren, eikels, stenen, eekhoorntjes,.. Hier bestaan ook kinderboeken voor zodat ze kunnen aanduiden wat ze in het bos hebben gevonden. De kinderen vinden dit echt geweldig. Wie weet zie je zelfs een haasje of een vos!

Boswandeling


Ga wildplukken

Leer de kinderen waar ze op moeten letten tijdens het plukken en welke planten gevaarlijk zijn of juist niet. Ook zullen ze leren welke eetbaar zijn en welke functies ze hebben. Een heel leerrijke en leuke ervaring voor jouw kleintjes.

Kind met bloemen


Waterpret à volonté

Tijdens de zomer kunnen de kinderen een waterpistool of waterballonnen meenemen en spelen. Maar ook als het wat minder goed weer is zijn er nog altijd de modderplassen. Wist je dat spelen in de modder ook goed is voor het immuunsysteem van je kind? De weerstand wordt dan op natuurlijke wijze verbeterd door de bacteriën. En het is ook nog eens heel leuk.

Rivier


Word een echte zand-Picasso

Als we ons toch gaan vuil maken, waarom dan ook niet spelen in het zand? Je kan leuke zandtekeningen maken of zandkunstwerkjes met steentjes. Het is ook belangrijk voor een kind dat ze respect krijgen voor de dieren maar ook voor de insecten die veel goede daden verrichten voor de natuur. In het zand vind je kleine insecten terug waar je kind kennis mee kan maken.

Kind in het gras


Maak prachtige mandala’s met bladeren en verf

Deze activiteit is leuk en creatief! Hier heb je wel een blad papier en verf voor nodig. Je gaat samen met je kind op zoek naar stenen, stokjes, bladeren uit de natuur. Eenmaal je kind tevreden is met wat hij/zij heeft gevonden is het tijd om te gaan verven. Verf de items in de kleur naar keuze of meerdere kleuren om een speciaal effect te krijgen en leg ze dan op het blad papier. De vorm wordt letterlijk als een stempel over het blad papier geprint. Je kind kan het kunstwerk dan later thuis ophangen als aandenken.

Kinderen in veld


Met deze 5 activiteiten zal je kind zich zeker niet meer vervelen in de natuur. Sterker nog hij/zij leert de natuur omarmen en ontdekt dat de natuur veel meer te bieden heeft dan enkel gras en bomen. Weet je trouwens waar je kids sowieso veel bijleren over de natuur? Op de boerderij natuurlijk! Bij BoerenBed leren ze vanalles over fauna en flora, en hoe het boerderijleven er écht uitziet.

Wanneer komen jullie naar de BoerenBed-les?

Ik wil leren op BoerenBed