IMG 1095 IMG 1095

Quality time met de kids

Bekijk meer

yellow background
>
yellow background

Meer en meer Belgen geven aan dat ze nood hebben aan meer quality time met hun gezin en kinderen. En dat is ook echt een must, zeker voor je kinderen! Want quality time doorbrengen met je kids heeft namelijk ook heel wat voordelen, voor zowel jou als je kind.


Voordelen van quality time

Band met je kind versterken

Samen dingen doen zorgt namelijk voor meer vertrouwen tussen elkaar. Je kind zal zo sneller naar je toekomen als hij/zij iets wil vertellen.

Hangmat met kids

Je kind krijgt meer zelfvertrouwen

Door tijd samen door te brengen, zal je kind zich gewaardeerd voelen en dus meer zelfvertrouwen krijgen. Het is belangrijk om hierbij ook 1 op 1 aandacht te geven aan je kids. Doordat ze jouw kostbare tijd waard zijn, zal hun zelfbeeld ook positiever worden!

Leer je kleintje écht kennen

Als ouder ken je je kind ongetwijfeld beter dan wie dan ook. Maar is dat ook echt zo? Vaak nemen kinderen de waardes en interesses van hun ouders ‘klakkeloos’ over, maar is dat wel wie zij écht zijn? Jullie quality time is het ideale moment om daar achter te komen. Wat vind je kind leuk om te doen, wat zijn zijn/haar passies, heeft je kind misschien onontdekte talenten?


Jouw quality-activiteiten

Samen een wandeling maken

We zitten al zo vaak thuis voor de tv of achter ons computerscherm. Tijd om naar buiten te gaan en de natuur op te zoeken! Maak een rustgevende wandeling in een natuurgebied en laat je kind verwonderd zijn door alle natuurfenomenen die je er kan vinden. Tip: zoek op voorhand leuke weetjes op om je kind helemaal te verbazen.

Wandeling gezin

Een kamp maken

Ben je een wandeling aan het maken in een bos? Dan is dit het ideale moment om samen een kamp te bouwen! Zoek allereerst een groepje bomen die de basis van jullie kamp gaan worden. Nu ga je op pad om takken te zoeken die even groot zijn als de afstand tussen de bomen. Zo kan je ze ertegen op elkaar stapelen om een schutting te creëren. Heb je touw bij en weet je iets over sjorren? Haal jouw inner- scoutslid of -chirolid dan naar boven en sjor/knoop de takken aan elkaar voor extra stevigheid.

Laat je kind mee koken (onder jouw toezicht uiteraard)

Natuurlijk ga je je kind niet achter de kokende pot met groenten zetten (het moet nog altijd veilig blijven). Maar betrek je kind wel bij het maken van jullie avondmaal. Laat hem/haar bijvoorbeeld de groentjes wassen of help bij het snijden van de groentjes. Wedden dat dat bordje in een mum van tijd op is? Ah ja, want iets zelfgemaakt smaakt altijd beter!

Eten maken met kids

Start met jullie eigen speciale tradities

Niets zo leuk om terug te kijken op je kindertijd en te denken ‘Awel, dat was nu eens echt fijn om te doen.’ Hoogstwaarschijnlijk heb ook jij bepaalde tradities gemaakt met je ouders waarvan alleen jullie de waarde snappen. En dat maakt het net zo speciaal. Maak met je kind nieuwe tradities die echt van jullie zelf zijn. Spreek bijvoorbeeld af om elke zondagnamiddag een wandeling te maken naar een dichtstbijzijnde bos, zoek er het mooiste plekje (misschien wel jullie eigen gebouwde kamp 😉) en neem een zelfgemaakte picknick mee om er gezellig op te eten.

Dat zullen herinneringen voor het leven worden!

Quality Time bij BoerenBed